Ett hus vid havet…eller skogsgläntan

När vi körde utmed vår vackra västkust och såg alla charmerande hus bre ut sig som ett pärlband längs klipporna fick jag en sån där obarmhärtig lust att skaffa ett boende vid havet…

Om så bara ett mindre fritidshus!

Foto: Acorn Deck House Co.

Har alltid fascinerats av mindre villor i typen Hans & Greta stuk då jag tycker det blir gemytligare och lättare att få till den personliga känslan på en mindre yta. Hade jag haft ett sommarhus så hade jag levt ut min beachsida fullständigt och kört Hamptonsstilen med en karibisk twist med kulörta hängmattor och bambudetaljer.

Drömmen att denna sommarbostad ska vara belägen vid en klippstrand eller ännu hellre vid Knäbäckshusens milsvida sandstränder känns förvisso rätt avlägsen när tomtpriserna är hutlösa vid dessa natursköna platser.

Dock har den andra lite mörkare sidan av mig en längtan efter sinnesfriden i skogen nära en insjö med fiskemöjligheter och bär & svampplock inom räckhåll. Tillbaka till Hans & Greta alltså 🙂

Min moster som tog över gammelmorfars hus lever den drömmen nu. I en glänta i utkanten av Tevaniemis täta skogar har hon allt hen kan önska sig.

Ved att elda spis & bastu med. Odlingsland och jordkällare för bunkring av allehanda skördar. Och bär & svamp i skogen. Nästan helt självförsörjande med andra ord.

En sann husdröm.

Det har gått rätt bra idag med min detox om jag nu ska byta spår i ämnena. En anings abstinens efter kaffet har väl framträtt som en mildare huvudvärk men som sagt hyfsat uthärdligt en så länge.

Titta in sen så ska ni få se mer från vackra Tivoli igår.

You may also like

Lämna ett svar