Är du sur, eller?

Tjolahej Måndag!

Då kör vi sista veckan i juli med sikte på hela härliga Augusti då massor av kul händer. Det kommer bli mycket god mat är jag rädd för…

Men så här i dekadenta semestertider då  både det ena och det andra slinker ner med rundare konsekvens för midja & lår har det blivit mäkta poppis att detoxa bort eländet och få en superstart på ett sundare liv.

Rebecca gjorde det för någon vecka sen och även Bambi här på portalen.

Läste på en sjukt intressant sida att de flesta av oss är alldeles för sura och är därmed mer benägna att få en hel del åkommor då sjukdomar trivs i sura miljöer.

Lösningen är att göra kroppen mer basisk igen genom att ändra kost och b la detoxa då och då. Så det tänkte jag göra nu!

Från och med imorgon (då mannen slutar semestern) så är det slut med kaffe, vin och annat försurande. (Jag som blir så glad av vin, hur går det ihop 🙂 )

Vem är med mig för att avsura kroppen genom en detox?

Tänkte köra en veckas kur och utesluta allt animaliskt, och enbart äta raw samt dricka juicer av grönsaker.

Har ni några grymma detoxtips så langa fram de ögonaböj. Det som kommer bli min största utmaning är morgonkaffet och middagsvinet…hujeda mej.

Tips & råd tages emot med största tacksamhet som sagt.

Nu ska jag och stor dotter åka tåg till vårt grannlands huvudstad.

Ses där.

You may also like

2 kommentarer

  1. Låter tufft med detoxen, utan kaffe…uuuhh däremot har en bra ”måltids ersättning” som jag brukar glömma att göra själv. En läkarens recept.
    nåt så här
    en grön gurka, en avocado, färsk korriander, jag tar även vitlök, lite salt peppar å lte vatten. Kör allt i en mixer å ät som lunch eller nåt. Man håller sig mätt länge. lycka till

Lämna ett svar