Flädersaft utan vitt socker

Mitt krig mot det vita sockret fortsätter men jag vill ju inte avstå från sötman i vare sig bakverk eller dryck.

Då får man ta till något av alla de alternativ som tack och lov finns.

Årets flädersaft gjordes på agavesirap. Här kommer receptet.

Du behöver:

40 klasar fläder

2 citroner, skivade

3 dl agavesirap

1 cm riven färsk ingefära

Gör så här:

Koka upp 1,5 liter vatten.

Lägg fläderklasarna i en stor skål eller bunke.Varva citronskivor och riven ingefära mellan klasarna och häll över sirapen.

Häll sist över det heta vattnet.

Låt svalna och täck med plastfolie och förvara svalt i två dagar innan du silar av och häller upp i rena flaskor.

Det bästa är att frysa in flädersaften i iskuber då det inte håller i kylen hur länge om helst utan konserveringsmedel. Dessutom behändigt att ha till hösten/vintern.

Här hitttar ni förresten till Fläderchampagnen jag gjorde förra året. Ska försöka göra en sats i år också då det var så gott.

 Var det någon av er som testade fläderskumpan?

Nä nu ska vi grilla middagsmaten så vi tar mitt lyxiga bud imorgon istället. Har lite annat på agendan.

You may also like

2 kommentarer

Lämna ett svar