Skippa fluortandkrämen!

Jag har ju inlett en ordentlig hälsoresa sen jag för snart två månader sen besökte Silvekliniken för första gången och fick konstaterat både problem med sköldkörteln och lite annat.

Sedan dess har jag inte ätit gluten och knappt något vitt socker samt börjat äta så ren mat som möjligt för att stödja en redan underfungerande sköldkörtel som är en av kroppens viktigaste organ.

Något jag möter hela tiden i informationen kring detta är att undvika fluor som är hormonstörande och kraftigt misstänks vara en av bovarna i denna sköldkörtelepidemi som drabbar hundratusentals människor.

Fluor, som vi stoppat i munnen morgon som kväll i flera decenniers tid! Usch alltså. Vem minns inte med obehag fluortantens frekventa besök i klassrummen…blä.

 Tur att det nu finns alternativ som är ekologiska och bra mycket nyttigare att borsta tänderna med som denna fluorfria tandkräm med tillsatt B12 som vegetarianer ofta får brist på.

Förutom flera miljövänliga och hälsosamma tandkrämssorter hittade jag en uppsjö av bra produkter för både skönhet, välbefinnande och hus & hem på den här sidan.

Visst, det kostar lite mer än de traditionella märkena vi har i var och varannan Icabutik men dessa är så mycket drygare än de vanliga sorterna som ofta är utspädda med vatten och därmed inte har samma kvalitet.

Och är inte miljön & hälsan viktigare än att spara några få kulor på en skitprodukt som du till råga på allt kanske blir sjuk av i förlängningen?

Hur som haver, fint väder tycks vi fått till slut. Nu ska jag pimpa partytältet.

Ses senare vänner.

❤️

You may also like

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.