Sommarnostalgi

Då kommer det lite mera från de tusen sjöarnas land här…

Mormors hus i hjärtat av Tevaniemi är en plats där tiden stått stilla. Här hämtade man vatten i brunnen, tvättade sig i bastun och gjorde både ettan & tvåan på utedasset tills för bara några år sen…Här har man som jag nämnt innan spenderat många somrar och även vintrar och jag älskar det!

Mormors tomt med sjöutsikt. Här har jag suttit otaliga gånger och njutit av utsikten över en spegelblank sjö efter bastubad och grillaftnar…

Denna sjöbelägna villa tjänade som byns butik när mamma växte upp på 50-talet. Hit gick hon och köpte gummibjörnar efter badet varma sommardagar.

På samma stenbrygga som både jag, min mamma och hennes mor suttit efter ett svalkande bad, metat abborre eller tvättat trasmattorna med såpa…det var tider det.

Nu fick jag uppleva en ”andra” blommning av både lupiner, syrén och liljekonvalj då sommaren kommer lite senare än hemma i Skåne…fast vissa år har det varit betydligt varmare och finare här än i södra Svea.

Längtar redan tillbaka till mitt andra hem. Kanske vi hinner en vända till innan sommaren är över.

You may also like

2 kommentarer

  1. Hej! Vill bara påpeka att dina bilder på något vis försvunnit. Tråkigt eftersom jag har sett fram emot bilderna från Finland.
    Mvh Viveka

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.