Hurtbulle

Då har jag ju gått och blivit hälsosam på äldre dar…

Det bör faktiskt understrykas att det är inte en dag för tidigt! Gluten, socker och annat skit får härmed stryka på foten. Herbs får dock gärna hälsa på här hemma 😉

Det här fantastiskt goda glutenfria brödet har jag typ levt på de senaste veckorna. Du behöver bara införskaffa följande…

2 dl fiberberikade havregryn

5 dl mandelmjöl

1 dl krossade linfrön

1 dl russin

1 dl grovhackade hasselnötter (eller solrosfrön)

2 tsk bikarbonat

1 tsk salt

4 dl youghurt

1/2 dl flytande honung

1/2 dl lingonsylt

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 g. Blanda alla torra ingredienser och rör i youghurt, honung och sylt. Klicka ner smeten i en smord avlång bakform (1 1/2 l)

Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 tim. Stjälp upp brödet och låt svalna under bakduk.

Det här ”brödet” är så sjukt gott att det lätt tjänar som fikabröd här med en smakrik ostskiva och en klick marmelad på.

M U M S !

Har ni några nyttiga fikatips så ro hit de ögonabums.

Kram på er så länge.

You may also like

2 kommentarer

  1. Detta recept måste vi pröva, låter ju väldigt enkelt. Bra för mig som har lite ont om tid.
    Tack för tipset!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.