En kulinarisk tango för gommen

Älskar verkligen att åka båt. Allt blir finare ute till havs på något vis. Luften friskare, ljuset klarare och maten smakar bättre!

Just att sitta på restaurangen och avnjuta en bit mat på böljan den blå är en av höjdpunkterna med att resa med båt anser jag.

Då vi åker med Tallink Silja denna gång  fick vi möjligheten att prova något annat än den sedvanliga buffén som man ändå ätit tusen gånger och alltid äter sig äckligt proppmätt på.

Är du som jag skaldjursälskare och ska äta någonstans till sjöss så ska du definitivt spisa på Happy Lobster ombord på Baltic Princess.

Ursäkta gourmetskrytet men nu kommer här en kavalkad av frestande matbilder…

Dessa pilgrimsmusslor var en skön dans i min mun kan jag lova. Har inte på riktigt ätit så goda pilgrimsmusslor i hela mitt liv!

Röding för herr Silverhamn.

Sonen valde Angusbiff och jag har aldrig sett honom äta en maträtt med sådan andakt. Varje tugga avnjöts som om det vore den sista.

Sexton och inte direkt villig att ställa upp som modellobjekt men för den köttbiten hade han nog kunnat göra vad som helst 🙂

Är ni redo för desserten?

Denna chokladöverraskning var precis som den utlovade en surpris för alla chokladälskare.

Underbar morotskaka.

Klassisk finsk glass med grädde och jordgubbar för Stella. Har ni provat finsk glass? Ja den är fantastisk. Så mycket godare än GB…jag vet så talar en sann finsk patriot.

Sonen överrumplade mig när den forne sötsaksälskaren beställde in en delikat osttallrik. Undrar vem han brås på 😉

En efterrätt helt i min smak.

Kan sannerligen rekommendera att besöka a la carte restaurangerna ombord istället för svullbuffén nästa gång om ni vill ha en riktigt kulinarisk upplevelse.

Hur som helst, nu är anlägger vi snart i finsk hamn så jag får avrunda men vi hörs snart igen vänner.

You may also like

Lämna ett svar