Mitt glutenfria liv

Hej och god morgon!

Nu har jag undvikit gluten i två veckors tid och jag vet inte om zontearpibehandlingen och homopatikan jag ätit en knapp vecka har haft inverkan men jag är är redan mycket piggare!

Jag har ju även uteslutit vitt socker i största möjliga mån och endast bakat med agavesirap, kokossocker och honung. Dock hör jag delade meningar om agavesirapen & kokossocktrets nyttiga vs skadliga inverkan. Sänker blodsockret men är inte jättenyttigt för levern säger någon, men hur som helst, man ska ju inte vräka i sig någon sockerform ö.h.

Oavsett vad så är jag övertygad om att alla förändringar jag gjort de senaste veckorna samt zonterapin och att jag börjat ligga på spikmattan varje kväll har gett mig mer energi. Sover bättre ända tills jag vaknar av mig själv och känner mig (nästan) utvilad. Innan var jag konstant trött och orkade ingenting och då menar jag verkligen INGENTING!

Vad är det för kaka då, undrar ni?

Det är en kladdkaka på mandelmjöl och kokossocker samt mörk choklad utan socker.

2 ägg

100 g smör

1 dl kokossocker

250 g osötad mörk choklad

0,5 dl agavesirap

2 dl mandelmjöl

Kokosflingor till formen.

Smält smöret och bryt i chokladen och låt den smälta med smöret. Blanda i agavesirapen. Vispa ihop ägg med sockret. Blanda det smälta chokladsmöret med äggsockret och häll i mandelmjöljet och rör till jämn smet.

Smöra och bröa atningen med mandelmjöl eller kokosflingor i en springform.

Häll i smeten och grädda ca 10 min i 175 grader. Den ska vara kladdig… 😉

Ni ska även få ett annat recept helt utan ägg,vitt socker och mjöl.

Har ni testat bananplättar än förresten?

Mosa två mogna bananer och vispa i två ägg till en jämn smet. Grädda i plättlägg eller vanlig stekpanna med smör.

Njut med grädde eller keso och färska bär.

Detta är grundreceptet som kan varieras & smaksättas i det oändliga.

Ha en skön Tisdag så länge. Vi ses senare.

You may also like

2 kommentarer

Lämna ett svar