Flytta lätt!

Är det någon som har flyttat mycket så är det jag!

Jag föddes i Malmö då mina föräldrar för en period bodde där och min pappa jobbade på kärnkraftverket i Barsebäck. Sen avverkade vi både Forsmark, Simpevarp och Rauma i Finland. Därmed har jag faktiskt bott i nästan alla kärnkraftverksstäder i Sverige förutom Ringhals.

Lite Taikonliv har det varit alltså 🙂

Lånad bild Pinterest Gypsy Caravan

Att leva i kappsäck blev alltså vardag då vi alternerade mellan de olika boendena vilket krävde att man inte samlade på sig för mycket tungt mög.

När vi då landade i Uppsala -87 tjatade jag till mig ett piano eftersom jag alltid velat lära mig behärska detta underbara instrument. Mor & far gav till slut med sig men då denna otympliga tingest skulle hämtas ifrågasattes mitt musikval ett antal gånger. Kunde inte ungen valt blockflöjt eller åtminstone gitarr…

Beslutet att plinka istället för att blåsa har jag även själv ibland ångrat då jag fortsatt mitt flyttande och fått konka med mig det sabla hammarklaveret. Den har alltså varit med om mycket mitt kära piano. Fick till och med följa mig de 70 milen ner till Skåne och därmed var inte resan slut. Har ju flyttat några gånger här nere också 😉

Allt som allt har jag hasat med mig den i åtta olika flyttar och jag har i princip alltid själv varit med och lyft det…suck, påstod någon att jag hade en bokstavsdiagnos, harkel?!

Nu står den i mitt showroom hur som helst och dessutom i ny mundering.

Har börjat försonats med tanken att jag eventuellt måste skiljas från det.

Någon intresserad? 😉

You may also like

4 kommentarer

  1. Nä behåll det, så vackert där det står, och så många minnen som det innebär. Vem vet om någon av övriga familjen en dag sätter sig där och spelar.

    Härligt ni hade det på Karlaby. Har du provat Örum Nygårds SPA? Det kan jag rekommendera, är där en gång i veckan och det är en lisa för kropp och själ.

    Karlaby har jag ett annat minne från, ska berätta sen när vi ses någon gång framöver.

    Kram från Österlen/MH

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.