Vem kan segla för utan vind

Har ni hört om Laura Decker från Nederländerna som blott fjorton år och helt allena seglade jorden runt ?

Den modiga tjejen som föddes på en båt och spenderade sina första sju levnadsår på havet blev därmed en van seglare och i den inspirerande dokumentären Laura- yngsta världsomseglaren får man följa hennes två år långa seglats genom stormar och ensamhet ute på de sju haven…

Min bror var ju på en seglats i höstas då han ombord med fem andra seglade från Madeira till USA’s kust, ett äventyr som många bara drömmer om att göra. Att just med en segelbåt  få möta jordens största naturkraft anser jag vara det ultimata äventyret då jag surfat en del och är medveten om dess överlägsna styrka.

Men har man knappt rott över Snogeholmssjön och därmed inte besitter någon segelvana överhuvudtaget vore det ett kamikazeuppdrag att ge sig ut på böljan den blå.

En kurs i segling hade sannerligen kommit väl till pass nu när bror snart sjösätter sin båt nere i Hörte hamn. Det skulle vara en dröm som blev sann då havet alltid varit min stora inspiration och gett mig inre frid.

Kanske helt enkelt skulle sälja allt, ta den där kursen, köpa en båt och sen segla mot mitt nya liv som jag vet väntar bakom bukten…

Ha en fin kväll nu. Det ska jag ha.

You may also like

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.