Drömkåken

Som alltid sitter jag och sneglar på Hemnet och andra bostadssajter och fantiserar om olika hus och hur jag skulle renovera och bygga om de ifall jag hade möjligheten. Sådana trevliga dagdrömmerier kan uppta stor del av min tankeverksamhet.

Ett roligt och billigt tidfördriv faktiskt!

Foton: Studio William Hefner

Den stora drömmen är såklart ett putsat hus i spansk kolonialstil med smideskantade balkonger & takterrasser. Hade jag fått chansen att totalrenovera ett hus så hade det nog varit putsade väggar både in och utvändigt och golv av handslaget tegel.

Foto: Houzz

Just ett badrum i putsad betong har varit en ”våt dröm” då det med sitt tidlösa uttryck alltid kommer kännas både modernt & klassiskt. Innan vi renoverade vårt marrakeshinspirerade badrum var jag väldigt inne på att bygga en en tvättställsbänk av typ lecablock och sen putsa allt med våtrumsputs.

Sen är det väl nästan överflödigt att nämna pooldrömmen som var och varannan livsnjutare har.

Sen det sista hotellstoppet som vi gjorde i Thailand har jag inte kunnat släppa tanken på en riktig pool istället för den vämjeliga upplåsbara plaskpölen vi förfulat vår trädgård med de två senaste somrarna med.

Jag menar hur svårt är det att anlägga? Det är ju bara att gräva ett hål i marken, täta och sen fylla på med vatten?! Vanan att gräva har jag ju sen jag dränerade mitt första hus 😉

Nej, skoj på sidan men i princip skulle man ju kunna göra det själv.

Hittade denna sida med allt du behöver för ditt poolbygge!

Seriöst, jag tror jag ringer en grävare på direkten. Ska ju ändå fixa köksland och hela konkarongen så då kan jag likväl gräva ett stort hål också…

Ha en fin kväll nu. På återseende imorgon.

You may also like

2 kommentarer

  1. God morgon

    Just det, det är väl bara att gräva!! Hur svårt kan det va 😉 Kör igång 🙂
    Själv ska jag dricka kaffe och läsa inredningstidning
    Kramar

Lämna ett svar