Är ditt liv en tävling?

Som jag skrev härom dagen, ibland får man omvärdera det man lägger sin tid på och prioritera om…

En av mina bloggvänner här på portalen har gjort det och jag tänker också göra det. Fokusera på det viktigaste.

Det viktigaste är inte hur jag själv eller mitt hem ser ut däremot hjärntvättas vi med just den snedvridna informationen på vilken social kanal som helst. Även om det onekligen spelar roll. Det är viktigt för välbefinnandet att trivas med sig själv och hur man bor…

Dock tycker jag att fokus på vad du äger, har på dig och hur du tar dig ut får osunt mycket uppmärksamhet. Känns som att allt blivit en löjlig tävling där flest likes och hejarop vinner. Resten ska stå i skämsvrån i sin förra säsongen inköpta outfit och omoderna inredning.

Saknar ganska ofta tiden då varken mobiltelefoner eller internet fanns.

Du behövde inte vara tillgänglig 24-7 förr i tiden. Ville man få tag i någon ringde eller helt sonika gick/cyklade/åkte man till vederbörande och knackade på. Var de hemma så var de hemma och förhoppningsvis öppnade de när du stod utanför.

Jag är långt i från den första som belyser det här men jag är fullständigt övertygad om att de flesta känner av teknikstressen med ständiga uppdateringar om vad som är ”rätt” att äta eller ha på sig att det mer eller mindre gör oss sjuka, olyckliga och ensamma.

För är det inte ironiskt att trots att vi är mer uppkopplade än någonsin med outtömlig  information endast ett musklick bort så har vi aldrig varit så vilsna och förvirrade som vi är nu…

Idag har jag i alla fall tagit vara på den fantastiskt fina dagen som bjöd på solsken, blå himmel och årets första geting. Krälat på alla fyra i lavendelrabatterna har jag också hunnit med.

Ren och skär lycka!

Mer gardeninspo kommer då jag har massor av härliga projekt på gång där och så lite annat så klart 😉

Ha en skön Söndag var ni än befinner er.

You may also like

4 kommentarer

Lämna ett svar