Halleeeå!
Måste bara dela med mig av sconesreceptet som jag bakade efter igår. Hade inge bröd hemma till musselsoppan så jag slängde helt sonika ihop en sconesdeg av det som fanns hemma.
En tugga av det nybakta och sen var det hopplöst kört. Kunde inte sluta moffa.
Solrosscones
4 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
1 msk socker
50 g smör
2 dl youghurt
1 1/2 dl solrosfrön
Värm ugnen till 250 grader.
Blanda alla torra ingredienser och finfördela smöret i mjölblandningen och tillsätt sen yoghurten. Arbeta ihop till en deg och forma sex stycken bollar som du plattar ut lite lätt på plåten.
Grädda i 8-10 minuter.
Ät och njut gärna med en god brännvinsost till ett glas rödvin. Mums!
Nu ska jag laga en fiskgryta med färsk dragon. Hej då så länge!
4 kommentarer
Scones är så gott…. Det enda är att ibland kan man känna av bakpulver men med ett ägg i smeten försvinner detta och sconesen blir lite er som ”vanliga” brödbullar. Perfekt bröd när man inte vill använda jäst. /maria
Eller hur, den där skitäckliga metalliska smaken gör ingen glad…
❤️
låter så gott med scones att jag måste pröva, fast jag får ändra lite på mjöl sorterna. hoppas det kommer att funka. fiskgrytan låter oc´xo gott, kanske dyker även denna recept upp här.
Det gör det kanske rentav 😉
❤️❤️❤️