Jag har alltid älskat pajer av alla slag. Både matiga som söta dessertpajer. Efter att ha sett min favoritserie Twin Peaks ungefär en miljard gånger var jag helt övertygad om att jag en dag skulle driva ett café i bästa 50-tals stil med Agent Coopers Cherry Pie som huvudnummer.
Ett litet bekymmer där bara, jag är inte själv överdrivet förtjust i körsbär…i alla fall inte i bakad form. Så här kommer en Hallonpaj med maräng och kokos!
Hallonpaj med marräng & kokos
3 dl vetemjöl
1 msk socker
1/2 dl kokos
125 gram smör
1 äggula
1 msk vatten
Fyllning:
3 äggvitor
2 1/4 dl socker
1 dl kokos
3 dl hallon
Till servering: Vispad grädde
Blanda torra ingredienser och fördela smöret i. Tillsätt ägget och vatten och knåda ihop till en deg. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant. 24 cm i diameter.
Förgrädda i 200 grader ca 10 min.
Vispa äggvitorna till hårt skum och tillsätt sockret och kokosen. Fördela hallonen i botten av det förgräddade pajskalet och bred över marängen (och INTE som jag gjorde blanda allt).
Grädda i 175 grader i 15 min.
Servera med vispad grädde!
(Originalrecept från Hemmets Journal)
Cafédrömmen lever vidare som så många andra drömmar jag har…
Ha en skön kväll!
4 kommentarer
Men gud lät ju helt galet god och med maräng! 😀
Kan något med maräng vad annat än filibabba? Kram ❤️
Mums, den verkar jättegod! Den ska jag testa att göra vid tillfälle 🙂 Tack för receptet!
Ja gör för all del det. Ha en finfin afton.
Kram